Menu
27
sep

Presentiepunt ondersteunende loopbaan-/studiekeuzediensten

27 september 2023 (van 15:30 tot 16:30)
Locatie: Campusbaan, D1.20

In deze workshop leer je alles over de werkwijze van het presentiepunt en de samenwerking met jou en leer je hoe je kunt omgaan met de aan- en afwezigheid van studenten.  Hoe ga je om met ziekmeldingen? Wanneer worden studenten gemeld? Wanneer en hoe zet je Leerrecht en RMC in?

Je maakt ook kennis met de diensten op het gebied van loopbaanadvies en studiekeuzebegeleiding (Het Startpunt, De Testwinkel en ROC4Competence). Je komt te weten hoe de overgang van het voortgezet onderwijs naar het mbo is geregeld. Ook leer je hoe je een gesprek kunt voeren met studenten over twijfels en studiekeuzes en welke mogelijkheden er zijn om een student door te verwijzen voor extra begeleiding.

Schrijf je in via Afas professionaliseringsactiviteiten