Menu

Opleidingsschool Nijmegen mbo

Spelen met de stof en het bedenken van nieuwe werkvormen. Een band opbouwen met studenten en oprecht in hen geïnteresseerd zijn. De lessen afstemmen op de beroepspraktijk waarvoor de mbo-student wordt opgeleid. Het zijn stuk voor stuk kwaliteiten die onmisbaar zijn bij een mbo-docent.

Lesgeven op een mbo is dan ook een vak apart. Het vraagt om een activerende beroepsgerichte didactiek, die studenten klaarstoomt voor de beroepspraktijk. Binnen de Opleidingsschool Nijmegen mbo (ONmbo) bereiden ROC Nijmegen en de HAN jou samen voor op dit dynamische vak.

ONmbo richt zich daarbij niet alleen op leraren in opleiding, maar begeleidt ook startende en zittende docenten op het ROC. Je bent immers als docent niet uitgeleerd zodra je een diploma op zak hebt. Of het nu gaat om de kwaliteit van het onderwijs, of om beroepsmatige en maatschappelijke ontwikkelingen: als leraar in het mbo blijf je een leven lang leren!  

Anderen over de Opleidingsschool

“Het leukste op het ROC is voor mij de sfeer. Het team is gezellig, er wordt veel gelachen en de collega’s gaan met plezier naar hun werk. De leerlingen zijn altijd in voor een grapje en af en toe ouwehoeren wordt erg gewaardeerd!
Edo over werken bij ROC Nijmegen
“ROC Nijmegen organiseert diverse LIO bijeenkomsten waarin diverse thema’s besproken werden, gerelateerd aan het onderwijs. Het was prettig om mijn ervaringen uit te kunnen wisselen met andere stagiaires. Er was veel ruimte om vragen te stellen, feedback te geven en onze eigen ideeën en bevindingen met elkaar te delen om te komen tot verdere professionalisering. ”
Manon over Opleidingsschool
“Door mijn stages binnen het mbo ben ik zo enthousiast geworden over het lesgeven in het mbo, dat ik er, als ik mijn diploma gehaald heb, ook echt les wil gaan geven! Op dit moment zie ik mezelf eerder als docent in het mbo dan in het vo.
Annouk over werken op ROC Nijmegen
“Je zit met verschillende opleidingen bij elkaar, en iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en good practices. Het was een unieke leerervaring, om die te kunnen delen en van elkaar te kunnen leren.
Naura over themabijeenkomsten
“ Naast de begeleiding vanuit de HAN, ben ik tijdens het schrijven van mijn onderzoek begeleid door Lotte en Floortje. Ik vond dit erg prettig omdat zij echt tijd voor je vrij maken. Ze hebben zelf ervaring met onderzoeken en kunnen je dan bijvoorbeeld helpen met het juist schrijven van je verslag, of het zoeken naar theorie. Daarnaast werken zij al langer in het MBO en kennen ze alle ins- en outs van ROC Nijmegen. Dit kan bijvoorbeeld helpen bij het helder formuleren van je probleemstelling of onderzoeksgroep.”
Pien over ONderzoek